Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2019. 11. 16. 08:29:56
A KRÓNIKUS DEHIDRATÁCIÓ az, amikor FÁJ a TESTED,  pedig NEM BETEG! CSAK SZOMJAS !

Amikor nem fogyasztjuk el a naponta szükséges tiszta vízmennyiséget, a szervezetünkben az addig a természet törvényei szerint tökéletesen működő sejtek és szövetek nem jutnak elegendő éltető vízhez. E pillanatnak nagyon komoly a biológiai jelentősége, hiszen a sejtjeink és a testnedveink jelentős részét a víz alkotja.

Miért felelős a víz a szervezetünkben?

Mivel a véráram juttatja el a sejtekhez az élethez szükséges oxigént, ásványokat, mikroelemeket, vegyületeket, vitaminokat és ezt követően elszállítja a szén-dioxidot, valamint a méreganyagokat, a víznek fontos szerepe van a vér ozmózisnyomásának állandó, normál szinten tartásában.

Ez az oka, hogy minden nap el kell fogyasztani legalább két, de inkább két és fél, három liter vizet, mert az emberi szervezet 2-3 napnál tovább nem éli túl a vízhiányt !

Tehát nyilvánvaló, hogy a víz egy különleges oldószer, hiszen az élő szervezetek számára minden fontos anyagot, részecskét, molekulát, iont képes eljuttatni a sejtekhez. A testnedvek áramoltatását az érhálózat és a vér mellett a nyirokrendszer végzi.

Talán sikerült érzékeltetni, hogy életünket mennyire meghatározza a víz és abból a megfelelő mennyiség elfogyasztása. Jó tudni, hogy bolygónk 70 %-a és testünk 70-80 %-a víz. Ez az oka, hogy szerepe minden kémiai és fizikai folyamatban meghatározó, nélküle sok reakció le sem zajlik.                                                                                                                                                                                                                           folytatáshoz kattints a képre !
                                                                                                        

2019. 10. 14. 22:23:23
A NÉMA GYILKOS - a tartós, krónikus GYULLADÁS

A testünkben felbukkanó gyulladásra általában úgy tekintünk, mint egy betegségre, amit kezelni kell. Az elmúlt években számtalan példát hallottunk és láttunk a médiában, hogyan próbáljuk meg csillapítani minden lehetséges módon, pedig a gyulladás a szervezetünk védekezésének elsődlegesen beindult folyamata.

Az immunrendszerünk első lépése ez, hogy megvédje a szervezetünket a kórokozókkal és az általuk okozott fertőzésekkel szemben.

Gyulladt állapotok kialakulhatnak vírusok, …                                                                                                      folytatáshoz kattintson a képre !

2019. 08. 14. 12:40:09
C-vitaminnal és peptidekkel a feszes bőrért

Bőrünk egészsége szempontjából elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás és megfelelő vitaminok bevitele. Amikor a bőr szépségére gondolunk, először mindig az arcbőr feszessége, rugalmassága jut eszünkbe, hiszen ez látható a külvilág számára a leggyakrabban. Nem véletlen tehát, hogy azok a vitaminok a legkedveltebbek és legkeresettebbek, amik a bőröregedés látható jeleit hivatottak kezelni. 
                                                                                                                                                                                                      folytatáshoz kattints a képre !

2019. 07. 23. 00:00:00
A reggeli Nálad is rendszeresen elmarad? Magadra ismersz?

Rohanás, készülődés, vasalás az utolsó pillanatokban, szendvicskészítés reggelire és tízóraira, stb.

NA, ITT ÁLLJUNK MEG EGY PILLANATRA !                                                                                                             folytatáshoz kattints a képre !

                                                                                                

 

2019. 07. 21. 22:03:47
Fantasztikus felfedezés! Valószínűleg ezért hagyják figyelmen kívül a betegek a mellékhatásokat!

Egy idős házaspár kért meg, hogy kezeljük bizonyos problémáikat a VitaJuice család természetes hatóanyagaival. A férj 90 éves, a felesége 86. Mindkettőjüknek megtaláltuk a megfelelő készítményeket és mivel nagyon érdeklődőek voltak, alaposan át is beszéltük, hogy az alapanyagul szolgáló gyümölcsök és zöldségek hogyan hatnak a szervezetükre együtt és külön-külön. Két hét eltelte után a bácsi nem akarta folytatni, macerásnak érezte, hogy naponta kétszer elkészíti neki a felesége a vitalizáló italait. :-))   folytatáshoz kattints a képre !

 

2019. 07. 05. 00:00:00
Kollagén – Miért van rá szükségünk? Szervezetünk természetes úton, aminosavak segítségével állít elő kollagént, ám mennyisége az idő előrehaladtával folyamatosan csökken. A kollagén előállításához nagyon fontos a kollagénben gazdag élelmiszerek elfogyasztása. Régebben, dédnagyanyáink a kollagént természetes úton, a táplálékkal juttatták be szervezetükbe, ezért nem volt annyi problémájuk az egészségükkel, mint manapság. A csontok, a zsíros, inas húsok, a bőr mind tartalmaznak kollagént, ám ezeket a részeket egyre kevésbé fogyasztjuk el, a tányérunkra a már előkészített, zsírtalanított színhús kerül. Ezek az ételek egyre kevésbé vonzóak számunkra, ettől függetlenül nagyon fontos, hogy más formában juttassuk el a szervezetünknek a megfelelő minőségű és mennyiségű kollagént, hiszen ez az anyag testünk egynegyedét teszi ki, felel a bőrünk, hajunk, körmünk, ízületeink állapotáért.
                                                                                                                                                                                                           folytatáshoz kattints a képre !
2019. 06. 10. 22:28:50

Így néztünk ki gyerekként nyáron, a 60-as években! Jó érzés visszaemlékezni a gyerekkori nagy fára mászásokra! Az unokatesóval átszöktünk a kertvégük felőli szomszédjukba Valika néniékhez, ahol a bokros, bogyós gyümölcsök mellett szilva, nórabóra, meggy és körte érett. Mindig kínáltak bennünket, mégis jobban esett úgy és izgalmasabb is volt átlopózni, majd birtokba venni a területet. A kert nagy volt, a fák jó lombosak, senkinek sem tűnt fel, hogy játék közben a gyümölcsöket is dézsmáltuk.

Töröltük a nadrág szárába, az ing ujjába, de gyakran csak faltuk a mosatlan, lédús gyümölcsöket!

A nagyszülőknél is sok gyümölcsfa volt ültetve és bár nem szerettük a poros baromfiudvart, a többi rokon gyerekkel fél napokat töltöttünk az ott álló nagy eperfán. Lila szájjal és kézzel le sem tagadhattuk, hogy órákon át habzsoltuk az érett epret. De jól ismertük nagyapánk szőlőskertjének minden gyümölcsfáját is. Kapálás, kacsolás, vagy szőlőkötözés közben csak levettünk egy-egy érett szemet az alsó ágakról. :-)

Röviden szólva, tavasztól őszig, ahogy értek a gyümölcsök, folyamatosan ettük, akár naponta többször és többfélét.                              folytatáshoz kattints a képre !

2019. 01. 13. 11:12:09
Kétféle étel van: az egészséges és a finom ! A gyerekeknek legalábbis ezzel érvelünk, ha valaminek az ízét nem szeretik. Ugyanis az édes ízekhez szoktatott ízlelőbimbóknak szokatlan egy adalékoktól és hozzáadott ízesítőktől mentes étel, vagy ital. Manapság a felnőtt többségnél is dominál a jó íz, ha választaniuk kell.
                                                                                                                                                                                                        folytatáshoz kattints a képre !
2019. 01. 06. 22:52:47
Eljött a TTT ideje, vagyis  – A Test Teljes Tisztításáé

Méregtelenítés, böjt, … vagy nevezd, ahogy akarod!
Valld be! Újabb kilókat szedtél fel a múlt évben, rossz a közérzeted, cipeled a hasad és a feneked, …
Ételre gondolni sem bírsz még, alig pár nappal az ünnepek és az egész napos evés-ivások után!
Látni sem bírod a hurkákat a derekadon, a hasadon, inkább paslán öltözködsz, hogy eltakard valamennyire …      folytatáshoz kattints a képre !
                                                                                                                                              

2018. 12. 11. 17:14:00

SZOKATLAN NÉVJEGYET KAPTAM néhány éve egy mestertől, akit ismerősöm ajánlott bizonyos vízszerelési probléma miatt.                                  Ennyi állt rajta: Hozzáértő – Szabó Gyula Tamás 0670/…..     :-) 

 És tényleg! A megoldás Egyszerű és Professzionális volt. Rászolgált a HOZZÁÉRTŐ, a SPECIALISTA címre!

Ha mosógépet, vagy tűzhelyet keresel, kihez fordulsz? Az Euronics-hez, mert fontos Neked a szakértői segítség!  Ha építkezel, a szerszámkell.hu-ról rendelsz profi szerszámokat és ha megbízhatónak akarod tudni a családi autót, akkor bizony elviszed a legközelebbi márkaszervízbe.

Az okos ember az egészségével sem játszik, ...                                                                                                                           folytatáshoz kattints a képre !