Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A KRÓNIKUS DEHIDRATÁCIÓ az, amikor FÁJ a TESTED, pedig NEM BETEG! CSAK SZOMJAS !

2019. 11. 16. 08:29:56
A KRÓNIKUS DEHIDRATÁCIÓ az, amikor FÁJ a TESTED,  pedig NEM BETEG! CSAK SZOMJAS !

Amikor nem fogyasztjuk el a naponta szükséges tiszta vízmennyiséget, a szervezetünkben az addig a természet törvényei szerint tökéletesen működő sejtek és szövetek nem jutnak elegendő éltető vízhez. E pillanatnak nagyon komoly a biológiai jelentősége, hiszen a sejtjeink és a testnedveink jelentős részét a víz alkotja.

Miért felelős a víz a szervezetünkben?

Mivel a véráram juttatja el a sejtekhez az élethez szükséges oxigént, ásványokat, mikroelemeket, vegyületeket, vitaminokat és ezt követően elszállítja a szén-dioxidot, valamint a méreganyagokat, a víznek fontos szerepe van a vér ozmózisnyomásának állandó, normál szinten tartásában.

Ez az oka, hogy minden nap el kell fogyasztani legalább két, de inkább két és fél, három liter vizet, mert az emberi szervezet 2-3 napnál tovább nem éli túl a vízhiányt !

Tehát nyilvánvaló, hogy a víz egy különleges oldószer, hiszen az élő szervezetek számára minden fontos anyagot, részecskét, molekulát, iont képes eljuttatni a sejtekhez. A testnedvek áramoltatását az érhálózat és a vér mellett a nyirokrendszer végzi.

Talán sikerült érzékeltetni, hogy életünket mennyire meghatározza a víz és abból a megfelelő mennyiség elfogyasztása. Jó tudni, hogy bolygónk 70 %-a és testünk 70-80 %-a víz. Ez az oka, hogy szerepe minden kémiai és fizikai folyamatban meghatározó, nélküle sok reakció le sem zajlik.                                                                                                                                                                                                                           folytatáshoz kattints a képre !
                                                                                                        

Mi lehet az oka, hogy kevés vizet iszunk?

A hétköznapokban a legsemlegesebb folyadéknak tűnik, hiszen színtelen és többek szerint ízetlen. Sokan valószínűleg ezért kezelik mellékesen és isznak belőle nagyon keveset a sokféle üdítőital, ízesített víz és egyebek mellett.

Pedig ha bármely iható forrásvizünket megkóstoljuk - és szerencsére a Kárpátok medencéjében sok ilyennel dicsekedhetünk- , azok a bennük lévő oldott anyagok következtében nagyon kellemes ízűek !

                                            

Az is ott állhat a kevés csapvíz fogyasztásának hátterében, hogy a legtöbb családhoz csak olyan ivóvíz jut el a kiépített hálózaton keresztül, amiből csupán a makroszennyeződéseket és egyes fémeket szűrték ki, a mikroorganizmusok ellen pedig csupán klór hozzáadása történt.

Sőt, a használati vizek tisztításakor kiszűretlenek maradnak a bennük lévő gyógyszermaradványok és emberi hormonok is, melyek helyreállíthatatlan változásokat okozhatnak a fogyasztó szervezetében.

Ha emiatt nem szívesen használsz csapvizet, az érthető, hiszen abból készítjük a nemzetünk által annyira kedvelt leveseket, egyéb más ételeinket, a reggeli mellé főzött kávét és teát is.

Milyen vizet fogyasszunk?

A megoldás a vállalható költségek függvényében egy víztisztító berendezés beszerzése, ami a használata közben gyorsan ráébreszt bennünket arra, hogy korábbi testi panaszaink egy része meg is oldódott ezzel a döntéssel.

Sokan áttértek a népszerűvé vált palackozott ásványvizek fogyasztására. Fontos tudnivaló azonban, hogy szakemberek megállapítása szerint a literenkénti, szervezetünk számára is optimális oldott anyag tartalom a 150 gr/liter!! Ami e fölötti mennyiség, az gyakran okoz lerakódásokat, meszesedést és erősen befolyásolják egyes területeken a testnedvek besűrűsödését, sokszor a fájdalmas kőképződést!

Ha ez ráadásul kevés víz fogyasztása mellett történik, akkor még az sem választódik ki a szervezetből, aminek molekula mérete egyébként ezt lehetővé tenné.

Készíts minden nap másként ízesített vizet! Áztass bele friss gyümölcsöket, citromfüvet, mentát, vagy ízlésed szerint bazsalikomot, gyömbért, citromkarikát, coral mine-t, stb.

Gondoljunk csak bele, mi történik, ha nem figyelünk a testünk jelzéseire!  Melyekre kell gondolni?

DEHIDRATÁLTSÁG legáltalánosabb, a legtöbb ember által tapasztalt tünetei például a fejfájás, az ingerlékenység, a türelmetlenség, a vizelet színének sötétebbé válása, a gyengébb koncentráló képesség, az aluszékonyság, a magyarázat nélküli fáradtság érzet, az energia italok, üdítők, kávé, tea utáni vágy, az alvászavar, a hőemelkedés - forró fej érzése, a gyakori éhségérzet és az édesség éhség. Ha bármid fáj napközben (fejed, gyomrod, mellkasod, az ízületeid, stb. ),jusson eszedbe, hogy ezek a tested segélykiáltásai, mert nem jutnak el a megfelelő anyagok a sejtjeidhez, vagy éppen a méreganyagok nem tudnak kiválasztódni víz nélkül!

A dehidratált idegrendszer és agy miatt feszültek, hiperaktívak, figyelem és magatartás zavarosak a gyerekek, emiatt értetlenek és kevésbé, vagy egyáltalán nem együttműködők az idősebb emberek !

dehidratáció gyakran okoz mentális nehézségeket is, beleértve a depressziót. Az agy a test vízigényének első számú kiemeltje és erősen érzékeny bármilyen vízhiányra. Bár a test súlyának csak a két százaléka, mégis a véráram 15%-át igényli. Viszont nincs direkt módszere arra, hogy elmondja a testnek, ha vízre van szüksége. Ez olyan érzések megnyilvánulásában fog jelentkezni tehát, mint a szorongás, ingerlékenység, düh, rövid koncentrációs képesség, türelmetlenség és a depresszió. Ha nincs kézenfekvő ok ezekre az érzésekre, lehet, hogy csak az agyad szól neked, hogy szomjas.

Az egyes testterületek HELYI VÍZHIÁNYÁRA gyakori példa a várandós anyák reggeli rosszul léte, hiszen egész éjjel nem ivott a kismama. Ezek az anya és a magzat dehidratációjának jelei. Ezt a víz okozza és a hisztamin szabályozási folyamatok. (Dr. Batmanghelidj magyarázata). A terhesség nagyon magas vízigényt teremt. Mialatt a magzat egy teljes csecsemővé fejlődik, több mint 1 trillió (milliárdszor milliárd) sejtosztódás megy végbe. Minden új sejtet meg kell tölteni vízzel. A terhes nőknek sok vizet kellene inniuk és ki kellene iktatniuk a dehidratáció minden formáját, úgy, mint a koffein, vagy az alkohol bevitelét. Hasonló ok állhat a háttérben migrénes fejfájáskor, folyamatos izomfájdalom esetén, mely nyomásérzékenységgel is jár, reumás és ízületi fájdalmakkor, a hát egyes, főleg alsó területeinek gyakori fájdalmakor, egyéb testi fájdalmak és görcsök esetén.

KRÓNIKUSSÁ vált DEHIDRATÁCIÓ megváltozott testi folyamatokat eredményezhet !
Ugye meglepő, de bizonyíthatóan ez áll a székrekedés, a magas vérnyomás, az epekő képződés, az emésztés és a zsíranyagcsere problémái, ebből következően a 2-es típusú cukorbetegség, a leggyakoribb bőrtünetek, az asztma és az allergia hátterében.

Mivel egyre több ember jut el a testének általános vízhiányos állapotába és sokak úgy nyilatkoztak a megkérdezésükkor, hogy ritkán szomjasak, …

NEM SZABAD ARRA VÁRNI, HOGY MEGSZOMJAZZUNK !

Dr. Batmanghelidj (a Nemzeti Szövetség a Tisztességes Orvoslásért szervezet alapítója ) azt javasolja, hogy figyeljük a vizeletünk színét, mert az pontosan és biztosan jelzi a dehidratáltságot, ahogy a világos, színtelen vizeletből egyre sötétedő, sárgás színűvé válik.

Egy kutatás keretében bebizonyosodott, hogy a fiatalok és az idősebb felnőttek egyaránt csak akkor isznak, amikor már szomjúságérzetük is van a testük egyéb más, sokszor fájdalmakkal járó jelzése mellett. Tehát ez egy sürgősen megoldandó probléma !

Gyógyszer helyett igyunk vizet!
Ha már gyerekkorban a pohár víz kiöntése és elfogyasztása helyett a test fájdalomérzetére gyógyszerekkel reagálnak a szülők, nem tanítják meg a gyermeküknek azt, hogy a dehidratáció helyreállításával többségükben megszüntethetők a panaszaik. Az a helyes, ha az válik szokássá, hogy vizet iszunk és nem az, hogy kikapcsoljuk az agyban a fájdalom érzetet, ezzel fokozva a vízhiányt és a betegítő folyamatokat!

Nem telhet úgy el egyetlen nap sem, hogy haldokolni hagyjuk a testünket, ÉLTETŐ VÍZ NÉLKÜL !

A VÍZ a TEST ENERGIAFORRÁSA !
A gyógyteák többsége segít a szomjúságérzet helyreállításában. De mellettük csak egy kis fantázia és a szokások kis mértékű változtatása kell a megoldáshoz:

-reggel ébredés után azonnal el kell fogyasztani a hosszú éjszakai szomjazás után egy-két pohár vizet. Lehetőleg enyhe hőmérsékletű legyen, mert így a dehidratálás mellett a gyomor és a belek mozgását is megindítjuk vele.

-a reggeli előtt, vagy utána fél órával igyunk ismét és ne felejtsük el megtölteni a kulacsunkat, mely napközben mindig a közelünkben lesz! Válassz olyan kulacsot, melynek anyagából nem oldódik semmilyen ártalmas anyag a vizedbe, vagy teádba! (Sajnos ez a probléma fennáll az áruházban vett palackozott ásványvizeknél is!)

-ha a főétkezések között éhségérzeted támad, ne kezdj el nasizni, mert ez egy hamis éhségérzet! Igyál egy, majd még egy pohár vizet! Ezzel az optimális testsúly is könnyen beállítható.

-támogasd meg a vízfogyasztásodat megfelelő, lehetőleg kezeletlen kősó (NaCl ) fogyasztásával, ami szükséges a testedben folyó elektrolízishez és Tudd, hogy soha nem fog keringési zavart okozni !

- fogyassz minél kevesebb kávét, alkoholt, energia italt és vízhajtó szereket! Ez utóbbiak nem csak a szövetekből és a testüregekből, hanem főleg a sejtekből szorítják ki a vizet, haldoklásra ítélve a szervezetet! Ugye emlékszel arra, hogy mit olvastál az ozmotikus folyamatokról ?

-kínálgasd gyermekedet és a környezetedben élő idős embereket vízzel! Maguktól elfelejtik, hogy inniuk kell !

- este, lefekvés előtt se felejts el meginni egy pohár vizet! Meglátod, jobban ébredsz ezután. Akkor is idd meg, ha emiatt éjszaka ki kell majd menned!

A fájdalom oka, a dehidratáció!
A fájdalom típusok kutatásai során eddig figyelmen kívül hagyták azt az azonosságot, mely szerint hosszan tartó vízhiány volt a háttérben. Az utóbbi években kezd elfogadottá válni a „krónikus, nem szándékos dehidratáció” kifejezés, mely érinti a test belső, fájdalmat érzékelő idegsejtjeit is. Ez már áttörésnek tekinthető a fájdalom szakrendelések jövőjét illetően.

Ismétlésképpen egy ingyenes tanács, melyért nem kell magánrendelést felkeresni:

a csontok 25 %-a, az izmok 75 %-a, a tüdő 90 %-a, a vér 82 %-a, az agy 76 %-a víz ! Tehát sok betegségből felgyógyulhatsz és megelőzheted azokat, de a fájdalmak többségét is elfelejtheted, ha a szervezeted só és víz háztartását egyensúlyban tartod !

Az antacidok és antihisztaminok nem kezelik a kiszáradt testedet és sejtjeidet, de számolnod kell a mellékhatásaikkal !

Már biztosan tudjuk, hogy a hisztamin létfontosságú kémiai hírvivő az agyban. A hisztamin tölti be a legfontosabb funkciót, melyről az orvosi tankönyvekben kevés szó esik. Ez esetben felelős a test vízfelvételéért és a kiszáradás kezeléséért. Kevésbé aktív, ha a test teljesen hidratált és egyre aktívabb, amikor a test kiszáradt. Röviden: a hisztamin fájdalmat okoz, ha a test egy része szárazságtól szenved!

Néhány évvel ezelőtt Európa kiemelkedően sikeres Biztosító Társaságainak szakértői, egymástól függetlenül jelentették ki, hogy az orvosi diagnózisok kétharmada téves. Ők erről a kárigénnyel fellépő ügyfeleket vizsgálva, a tapasztalataik alapján nyilatkoztak. A fentieket olvasva, gondolom nem kérdés, hogy néhány éve a milánói orvoskongresszuson miért lettünk a legtöbb gyógyszert fogyasztó és mégis a legbetegebbnek tartott európai nemzetként említve.

 

Ezzel nem árultam el nagy titkot. Az 1998. április 15-i, szerdai Washington Post idézi az American Medical Association folyóiratát: "Az Egyesült Államokban 15-ből 15 kórházi beteg számíthat arra, hogy vényköteles, vagy vény nélkül kapható gyógyszereket kell szednie és ezek kb. 5% -a ennek eredményeként meghal! " 

Úgy becsülik, hogy csak Amerikában több, mint 110 millió ember van kitéve a fájdalmas szenvedésnek, mely ugyan „ dehidratáció okozta fájdalom”, de amelyeket ők általában nem ezzel kötnek össze.

Visszatérve a Kárpát medencébe, a vizek és gyógyvizek hazájába, feltétlenül meg kell említenünk a már több száz éve ismert ivókúrák gyakorlatát. Vagyis …

… a tapasztalatokért nem kell külföldre menni, hiszen nálunk hagyománya van, mi jól ismerjük felmenőink bevált gyakorlatát! Tudjuk, hogy tiszta vízzel, forrás és gyógyvizeinket használva nagyon eredményes ivókúrákkal lehet a test kiszáradt állapotán segíteni. Ma már nagy segítség, ha a tisztánlátás érdekében elvégeztetünk egy quantum, vagy biorezonanciás testelemzést, mely azt is megmutatja, hogy milyen ásványok és nyomelemek pótlására van szükség egyúttal. A lényeg, hogy jobban figyeljünk az elfogyasztott víz mennyiségére és tisztaságára!

Ha érdekel, mit írnak erről külföldön, olvasd el Dr. F. Batmanghelidj tapasztalatait, Ő ugyanis 3000 beteg vízzel való gyógyítása után publikálta és tárta az orvosi szakma elé az alábbiakat:

     

A víz gyógyhatásai:
A víz megakadályozza és meggyógyítja a gyomorégést, mely jelzi a vízhiányt a gyomor-bélrendszer felső részében. Ez az emberi test egyik legfontosabb szomjúságjelzése. Az antacidok és tabletták e fájdalom kezelésekor nem javítják a kiszáradást és a test továbbra is szenved a vízhiány miatt.

Ha nem ismeri fel a gyomorégést a kiszáradás jeleként és antacidokkal, tablettákkal kezelik, idővel a gyomor és a duodenum gyulladását, fekélyt és végül rákot idéznek elő a gyomor-bél traktusban, beleértve a májat és a hasnyálmirigyet is.


A víz megelőzi és segít gyógyítani az ízületi gyulladást.
A reumás ízületi fájdalom - ízületi gyulladás - a fájdalmas ízület vízhiányának jele. A fiatalokat és az idősöket is érinti. A fájdalomcsillapítók használata nem gyógyítja meg a problémát, hanem kiteszi az embert a fájdalomcsillapító gyógyszerek további ártalmainak. A víz és kis mennyiségű só bevitele orvosolja ezt a problémát.


A víz megakadályozza és segít gyógyítani a hátfájást.
Az alsó hátfájás és a gerinc ízületi gyulladása a gerincoszlopban és a korongokban a vízhiány jelei - a vízpárnáké, amelyek tartják a test súlyát. Ezeket a problémákat fokozott vízmennyiséggel kell kezelni - nagyon hatékony kezelés.

Ha nem ismeri fel az ízületi gyulladást és a deréktáji fájdalmat az ízületi kiszáradás jeleinek és fájdalomcsillapítókkal, manipulációkkal, akupunktúrával és végül műtétekkel kezelik, akkor idővel osteoarthritist okoz, amikor az ízületek porcsejtjei végül mind meghalnak. Ez okozza a gerinc deformálódását. A végtagok botló deformációit fogja eredményezni. Mint tudjuk a fájdalomcsillapítóknak saját életveszélyes komplikációik vannak.


A víz megakadályozza és segíti az angina gyógyítását.
Szívfájdalom - angina - a szív / tüdő tengely vízhiányának jele. Fokozott vízmennyiséggel kell kezelni, amíg a beteg fájdalommentes lesz és függetleníteni a gyógyszerekről. Az orvosi felügyelet legyen körültekintő. A fokozott vízfelvétel azonban biztosan az angina gyógymódját jelenti.


A víz megakadályozza és segíti a migrén kezelését.
A migrénes fejfájás az agy és a szem vízigényének jele. Teljes mértékben megoldjuk, ha megakadályozzuk a kiszáradást a testben. A migrént okozó kiszáradás a szem hátsó részének gyulladását és a szem látásvesztését okozhatja.


A víz megakadályozza és segít gyógyítani a vastagbélgyulladást.
A kolitisz fájdalma a vastagbél vízhiányának jele. A székrekedés emiatt alakul ki, mivel a vastagbél visszaszívja a salakanyagból az összes vizet - ezáltal a vízkenés megszűnik.

Ha nem ismeri fel a kolitisz fájdalmát a kiszáradás jeleként, tartós székrekedés lép fel. Később diverticulitist, aranyér és polip kialakulását okozhatja és jelentősen növeli a vastag és a végbél rák kialakulásának esélyét.


A víz és a só megakadályozza és segít gyógyítani az asztmát.
Az asztma, amely 14 millió gyermeket érint és évente több ezer embert öl meg, a szervezet dehidratációjának komplikációja. Ezt a test aszálykezelő programjai okozzák. Asztmás állapotban a levegő szabadon áramlik, így a víz nem hagyja el a testet gőz - téli gőz - formájában. A fokozott vízfelvétel megakadályozza az asztma rohamokat. Az asztmásoknak több sót kell venniük a tüdőben lévő nyálkahártyák töréséhez, amelyek akadályozzák a szabad levegő áramlását a légzsákokba és azokból vissza.

Ha nem fogadja el az asztmát a növekvő gyermek testében a dehidratáció indikátoraként, az nem csak évezredeken át gyermekek halálát okozza, hanem visszafordíthatatlan genetikai károsodást okoz a most élő 14 millió asztmás gyermekben.


A víz megakadályozza és segíti a magas vérnyomás gyógyítását.
A magas vérnyomás egy olyan állapot, amelyben a test alkalmazkodik az általános aszályhoz, amikor nincs elég víz ahhoz, hogy megtöltse az összes eret, amely a vizet eljuttatja a létfontosságú sejtekbe. A fordított ozmózis mechanizmusának részeként, amikor a vérszérumból származó vizet kiszűrik és membránjaik kis lyukain keresztül fecskendezik be a fontos sejtekbe, extra nyomásra van szükség az "injekciós folyamathoz". A test több tíz billió sejtbe injektálja a vizet egyszerre. A víz és némi só bevitel normalizálja a vérnyomást!

Ha nem ismeri fel a magas vérnyomást az emberi test dehidratációjának egyik legfontosabb okozójaként és olyan anyagokkal kezelik, amelyek tovább szárítják a testet, idővel elzáródást okoz a szív artériák és az agyba vezető artériák koleszterinje. Szívrohamot és kicsi, vagy hatalmas stroke-ot idéz elő, amely megbénítja a beteget. Végül vesebetegséget, agykárosodást és idegrendszeri rendellenességeket, például Alzheimer-kórt okoz.


A víz megakadályozza és segít gyógyítani a felnőttek korai cukorbetegségét.
A felnőttkori diabétesz egy másik adaptív állapot az emberi test súlyos kiszáradásához. Annak érdekében, hogy elegendő víz legyen a keringésben és mivel az agynak elsődleges vízigénye van, az inzulin felszabadulása gátlódik annak megakadályozása érdekében, hogy az inzulin a vizet minden testsejtbe nyomja. A víz és némi só visszafordítja a felnőttkori diabéteszt, a korai szakaszában.

Ha nem ismeri fel a felnőttkorban kialakult cukorbetegséget a dehidratáció komplikációjának, idővel súlyos károkat okozhat az egész érhálózatban. A lábujjak és a lábak végső vesztesége a Gangrénből fakad. Szemkárosodást, sőt vakságot okoz.


A víz csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A magas koleszterinszint a korai kiszáradást jelzi. A koleszterin egy agyagszerű anyag, amely egyes sejtmembránok hézagjait kitöltve, megvédi őket a létfontosságú víztartalmuk elvesztésétől, a szomszédságukban keringő ozmotikusan erősebb vér miatt. 

Mint láthatod, most már természetesen gyógyíthatjuk a fájdalmat és előzhetjük meg a betegségeket, s mindezt költség nélkül!

Néhány ismert név, akik jelentős megállapításokat tettek a szervezet szennyezése, a tiszta víz fontossága és az energiaszintünk közötti összefüggésekről:

Dr. Alexis Carrel francia sebész

Louis Claude Vincent professzor

Szentgyörgyi Albert professzor

Linus Pauling vegyész

Folytatásként érdekel, hogy mit gondol manapság Brian D. Folz természetgyógyász kutató és Joe Ferrara PhD a dehidratáció tüneteiről?

A krónikus dehidratáció, mint az egészségügyi problémák oka, rejtve marad, mert a tüneteket általában más dolgok számlájára írják. Például a dehidratáció az, ami elindítja a hisztamin termelődését. A hisztamin funkciója, hogy szabályozza a szomjúság mechanizmusait, megtartsa és adagolja az elérhető vizet a testben, az elsőbbséget élvező feladatoknak megfelelően. A megemelkedett hisztamin szint allergiához vezet.

Az allergiák a krónikus dehidratáció tünetei. Amikor dehidratált vagy, olyankor a hisztamin szinted megemelkedik és a szervezeted egy kortizol nevű stressz hormont termel. Ez elnyomja a fehérvérsejtek termelődését és ezáltal sokkal jobban ki vagy téve a különböző allergiáknak.

A levegőben lévő por, penész vagy pollen tüsszögést vált ki, de a krónikus dehidratáció az, ami megemelte a hisztamin szintedet és elnyomta az immunrendszered elsősorban. Anti-hisztaminok szedése segíthet, hogy jobban érezd magad, de ez csak elfedi a tüneteket. A felszín alatt a dehidratáció problémája tovább szedi a vámot.

A dehidratáció első tünetei
A megcsappant energia a dehidratáció első jele, mert a test sejtjei az elsők, amelyek vizet veszítenek. A sejtekben a víz az energiatermelés elsődleges hajtóereje, ezért már egy apróbb vízveszteség is nagy esést eredményezhet az energiaszintben. Minden egy százalék vízveszteségnél a sejtjeidben az energiatermelés 10%-ot esik.

Az emésztési problémák a korai tünetek közül a következők.  Minden anyag, ami az ételek lebontásáért felelős az emésztési folyamatokban, víz alapú. A savas reflux okának a túl sok gyomorsav termelődését hiszik. Bár igazából gyakran a krónikus dehidratáció miatti túl kevés gyomorsav az igazi ok. Ha ugyanis a gyomornak nincs elég sava az emésztéshez, akkor az étel túl sokáig marad a gyomorban és elkezd felfelé nyomódni valamennyi gyomorsavval együtt.

                  Egyszóval sokak tapasztalata és véleménye vág össze. Remélem sikerült felhívni a figyelmedet, hogy az 
                                
EGÉSZSÉGED HELYREÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN TÖBB VIZET FOGYASSZ!

 

BÍZOM BENNE(D) !                                                                                     Szűcs István