Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

MultiMix - Koleszterin és vércukorszint MÁGUS vörös gyümölcsökből - 250g

Ár:
7.100 Ft
Az extra -5% VIP kedvezményt megkaptad már? >>> Kattints ide! <<<

A MultiMix kiemelkedően vitalizál ! A népi gyógyászat tapasztalatai szerint javítja koleszterin és vércukor szintet, javíthatja a vér oxigénfelvevő képességét, védi a  májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben. 

Megtalálhatók benne: A vitamin, B1, Bór, C-vitamin, Foszfor,Flavonoidok, Fe,Kén, Kálcium, Kálium, Magnézium, Mangán Na, Pektin, Réz, Rost

Ez a VitaJuice italpor különösen ajánlott a család minden tagjának, merthatásos lehet érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések, az agy és az idegrendszer károsodása ellen, magas vérnyomásnál és bőrproblémák esetén. Szabad gyök, gyulladás és allergia csökkentő, érfal erősítő, szív érrendszer, daganatok, húgyhólyag és vese, az emésztés, fekélyek, vérnyomás kezelésére javallott. A májban javítja a zsírbontást, savcsökkentő, a méreg és salakanyag kiválasztását segíti.  

Összetevők: gránátalma, vörös szőlő, meggy, cékla és tőzegáfonya por.  

Felhasználási javaslatunk: 2 evőkanál Vitalizáló italport oldjon fel 1,5-2 dl szénsavmentes vízben! Naponta egy, maximum 2 alkalommal, lehetőleg két főétkezés között fogyassza! Száraz helyen, zárt dobozban, üvegben, vagy zacskóban, 25 C fok alatt tárolja!

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. február 26.
Egységár: 28.400,00 Ft/kg
Kép: Név: Kiszerelés: Elérhetőség: Ár: Kosárba
MultiMix - Koleszterin és vércukorszint MÁGUS vörös gyümölcsökből - 6x250g 1 fő teljes, 3 hónapos kúra csomagja
Komplett egészségkúra 6x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés 3 hónapra
Raktáron
42.600 Ft 37.488 Ft
Menny.:Kosárba
MultiMix - Koleszterin és vércukorszint MÁGUS vörös gyümölcsökből - 4x250g 1 havi adag 2 főre
Páros csomag 4x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
28.400 Ft 25.560 Ft
Menny.:Kosárba
MultiMix - Koleszterin és vércukorszint MÁGUS vörös gyümölcsökből - 2x250g 1 havi adag 1 csomagban
Havi adag 2x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
14.200 Ft 13.490 Ft
Menny.:Kosárba
MultiMix - Koleszterin és vércukorszint MÁGUS vörös gyümölcsökből - 250g
250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
7.100 Ft
Menny.:Kosárba

Leírás

Vörös szőlő por 

Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a  szőlőmag az egyik leggazdagabb forrása a polifenoloknak (katechinek, epikatechinek,quercetin, stb.). A porított szőlőmag nagyobb mennyiségben tartalmaz még rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is. Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok ill. az OPC-k (vitaminokkal analóg) antioxidáns hatása 18,4-szer erősebb, mint az egyébként fontos C vitaminé és ötvenszer erősebb az E vitaminnál. Az érvédő hatású antioxidáns polifenolok (beleértve az OPC-ket) biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, ezért már kis mennyiségben (1-2 mg/kg testsúly/nap) is hatásosak. A polifenolok, OPC-k ez idáig ismert leghatásosabb láncreakciós szabadgyök csökkentők, semlegesítők és ez által jelentősen segíthetnek megakadályozni az emberi sejtek és szövetek károsodását, gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását, továbbá erősíthetik az érfalakat. Bőrünk ráncosodását (cellulitis), petyhüdtségét a kollagén és elasztin változása okozza. A nemzetközi kutatások alapján a természetes antioxidánsok előnyösek lehetnek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések, az agy, idegrendszer károsodása ellen, illetve ezek megelőzésében. Továbbá csökkentheti a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatja a vér oxigénfelvevő képességét és védi a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben.

Meggy

A meggy daganatellenes, antibakteriális, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs, valamint segíti az elalvást is.

 

17 antioxidáns összetevőt tartalmaz, többek között melatonint, perillil-alkoholt, ellagénsavat és flavonoidokat. A perillil-alkoholról azt gondolják a kutatók, hogy a daganatsejtek növekedésének gátlásával a rák minden fajtája ellen hatásosnak bizonyulhat. Az antocianinok magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A meggykivonat több mint 20 százalékkal csökkenti a csontízületi gyulladás okozta fájdalmat, így a sportolók számára is számos előnyökkel járhat. 


Az este elfogyasztott meggylé jelentősen megemeli az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek.
A meggy gyümölcs leve segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, serkenti az anyagcserét, jótékony hatású különböző máj eredetű zavarokban és vérszegénységben. A népi gyógyászat szerint gyümölcse enyhíti a hörgők gyulladását is.

Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Na, K, Ca, Mg, P), valamint nyomelemeket  (Fe, Cu, Zn) tartalmaz. Kalcium tartalmát csak a csipkebogyó, a szeder és a banán haladja meg. Savtartalma igen magas, melyet csak a csipkebogyóé közelít meg és csak a szeder és a feketeribiszke savtartalma haladja meg. Kisebb mennyiségben tartalmaz C-vitamint is. 
A meggy magas savtartalma mellett közepes szénhidráttartalmú, emiatt bátran beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is. 
Jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében, mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyulnak, de pl. a jótékony Lactobacillus fajokra nem. A meggylé antibakteriális hatása forralás és fagyasztás után is megmarad. 

Különböző bőrproblémák, mint például a rosacea, vagy pattanásos gyulladt, aknés arcbőr esetében gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása miatt kiváló hatású lehet. 
Az antioxidánsokban gazdag meggy védi a bőrt a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, bőrvilágosító tulajdonsága miatt halványítja az arcon található sötét foltokat.

Cékla

Egészségre gyakorolt hatásai igen régóta ismertek. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti. A gyökér jelentős mennyiségű pektinanyagot tartalmaz, ezek védik a szervezetet a nehézfémek hatásától, gátolják a veszélyes mikroorganizmusok kifejlődését a bélrendszerben és elősegítik a koleszterin kiürülését.

Magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában, illetve hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.

A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét, kedvezően hatnak a nemi mirigyek működésére.  

A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Megszünteti a toxikus anyagok által előidézett bőrbetegségeket, fejfájást és letargiát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink megszűnnek. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.

A céklalé sárgarépalével keverve például kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni a céklalé rendszeres fogyasztása. Enyhe hashajtó hatása révén pedig székrekedésben és aranyérben szenvedőknek is ajánlható. Naponta két-három alkalommal egy-egy cékla fogyasztása ajánlatos azoknak, akik menstruációs zavarokkal küzdenek, amit gyógyszerek helytelen adagolása, vagy mellékhatása, illetve szintetikus hormon adagolása okozhat a szervezetben. Érezhetõ a segítség azoknál a nõknél is, akik panasszal lépnek a változó korba. A céklát várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen a gumó gazdag folsavban, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos.

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a szervezet a növények közül a céklából tudja legjobban hasznosítani a vasat. A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri. A huszadik század elején még az orvosok babonának tartották, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz. Kiderült, hogy a cékla valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését. Ezért is sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. A cékla három ­ az emésztőrendszerünk számára fontos ­ hatóanyagot tartalmaz:

  • A betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja.

  • A kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését.

  • A betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. Gátolja a rákos sejtek további szaporodását.

Már 1961-ben nagy nemzetközi érdeklődést váltott ki dr. Ferenczi Sándor felfedezése, aki állatkísérletekben megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes hatással is endelkezik. A humánkísérletekben, a kemoterápán átesett páciensek vérképe (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes cékla kúra után.

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya alkalmas a húgyhólyag és a vese egészségének megőrzésére, a C-vitamin hiány enyhítésére és az emésztési zavarok, fekélyek gyógyítására. A gyümölcs jelentős mennyiségű C-vitamint és kiváló antioxidáns proanthocyanidins nevű vegyületeket tartalmaz, melyek elpusztítják a sejteket pusztító szabad gyököket és különböző sejtkárosodást váltanak ki, többek között képesek megsemmisíteni a sejtmembránt, programozott sejthalált okozhatnak, sőt súlyos esetben még a DNS-t is módosíthatják.
A tőzegáfonya segít megelőzni a húgyúti fertőzések kialakulását és fenntartja a húgycsövek egészségét. Ez a megelőző hatás különösen hasznos azoknál az idősebb nőknél, akiknél visszatérő húgyúti fertőzések jelentkeznek. Képes rá, hogy a hólyag káros baktériumait elpusztítsa. Rendszeres használata csökkenti a fekélyt okozó Heliobacter törzsek jelenlétét a gyomorban. Antioxidáns tulajdonságai csökkentik az ínybetegségek kockázatát és a dentális plakk nagyságát. Ezen kívül csökkenti a koleszterinszintet, így fogyasztásával megelőzhetők a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Gránátalma

A gránátalmalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak, vagy a zöld teának. Klinikai vizsgálatok szerint a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében, mert a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek. A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja:
az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását. A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki.

Leírás és Paraméterek

Vörös szőlő por 

Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a  szőlőmag az egyik leggazdagabb forrása a polifenoloknak (katechinek, epikatechinek,quercetin, stb.). A porított szőlőmag nagyobb mennyiségben tartalmaz még rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is. Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok ill. az OPC-k (vitaminokkal analóg) antioxidáns hatása 18,4-szer erősebb, mint az egyébként fontos C vitaminé és ötvenszer erősebb az E vitaminnál. Az érvédő hatású antioxidáns polifenolok (beleértve az OPC-ket) biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, ezért már kis mennyiségben (1-2 mg/kg testsúly/nap) is hatásosak. A polifenolok, OPC-k ez idáig ismert leghatásosabb láncreakciós szabadgyök csökkentők, semlegesítők és ez által jelentősen segíthetnek megakadályozni az emberi sejtek és szövetek károsodását, gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását, továbbá erősíthetik az érfalakat. Bőrünk ráncosodását (cellulitis), petyhüdtségét a kollagén és elasztin változása okozza. A nemzetközi kutatások alapján a természetes antioxidánsok előnyösek lehetnek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések, az agy, idegrendszer károsodása ellen, illetve ezek megelőzésében. Továbbá csökkentheti a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatja a vér oxigénfelvevő képességét és védi a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben.

Meggy

A meggy daganatellenes, antibakteriális, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs, valamint segíti az elalvást is.

 

17 antioxidáns összetevőt tartalmaz, többek között melatonint, perillil-alkoholt, ellagénsavat és flavonoidokat. A perillil-alkoholról azt gondolják a kutatók, hogy a daganatsejtek növekedésének gátlásával a rák minden fajtája ellen hatásosnak bizonyulhat. Az antocianinok magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A meggykivonat több mint 20 százalékkal csökkenti a csontízületi gyulladás okozta fájdalmat, így a sportolók számára is számos előnyökkel járhat. 


Az este elfogyasztott meggylé jelentősen megemeli az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek.
A meggy gyümölcs leve segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, serkenti az anyagcserét, jótékony hatású különböző máj eredetű zavarokban és vérszegénységben. A népi gyógyászat szerint gyümölcse enyhíti a hörgők gyulladását is.

Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Na, K, Ca, Mg, P), valamint nyomelemeket  (Fe, Cu, Zn) tartalmaz. Kalcium tartalmát csak a csipkebogyó, a szeder és a banán haladja meg. Savtartalma igen magas, melyet csak a csipkebogyóé közelít meg és csak a szeder és a feketeribiszke savtartalma haladja meg. Kisebb mennyiségben tartalmaz C-vitamint is. 
A meggy magas savtartalma mellett közepes szénhidráttartalmú, emiatt bátran beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is. 
Jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében, mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyulnak, de pl. a jótékony Lactobacillus fajokra nem. A meggylé antibakteriális hatása forralás és fagyasztás után is megmarad. 

Különböző bőrproblémák, mint például a rosacea, vagy pattanásos gyulladt, aknés arcbőr esetében gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása miatt kiváló hatású lehet. 
Az antioxidánsokban gazdag meggy védi a bőrt a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, bőrvilágosító tulajdonsága miatt halványítja az arcon található sötét foltokat.

Cékla

Egészségre gyakorolt hatásai igen régóta ismertek. Szakirodalmi adatok szerint szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak (C, B1, B2, B6), ásványi anyagnak (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium) köszönheti. A gyökér jelentős mennyiségű pektinanyagot tartalmaz, ezek védik a szervezetet a nehézfémek hatásától, gátolják a veszélyes mikroorganizmusok kifejlődését a bélrendszerben és elősegítik a koleszterin kiürülését.

Magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában, illetve hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.

A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést, a fejlődést és a szaporodást, szabályozzák az anyagcserét, kedvezően hatnak a nemi mirigyek működésére.  

A cékla a hatékony tisztítókúrák nélkülözhetetlen része. Megszünteti a toxikus anyagok által előidézett bőrbetegségeket, fejfájást és letargiát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink megszűnnek. Serkenti a máj, a belek és a vese működését, fokozza a méreg- és a salakanyagok eltávolítását.

A céklalé sárgarépalével keverve például kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni a céklalé rendszeres fogyasztása. Enyhe hashajtó hatása révén pedig székrekedésben és aranyérben szenvedőknek is ajánlható. Naponta két-három alkalommal egy-egy cékla fogyasztása ajánlatos azoknak, akik menstruációs zavarokkal küzdenek, amit gyógyszerek helytelen adagolása, vagy mellékhatása, illetve szintetikus hormon adagolása okozhat a szervezetben. Érezhetõ a segítség azoknál a nõknél is, akik panasszal lépnek a változó korba. A céklát várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen a gumó gazdag folsavban, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos.

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a szervezet a növények közül a céklából tudja legjobban hasznosítani a vasat. A céklát a népi gyógyászat az egyik legjobb vérképzőnek ismeri. A huszadik század elején még az orvosok babonának tartották, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz. Kiderült, hogy a cékla valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, serkenti a sejtnövekedést és a sejtmag újraképződését. Ezért is sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. A cékla három ­ az emésztőrendszerünk számára fontos ­ hatóanyagot tartalmaz:

  • A betain a máj méregtelenítő enzimeit támogatja.

  • A kolin elősegíti a májból a felesleges zsírok kiürülését. Szabályozza az emésztést, a nyirokmirigyek, a vese, a gyomor és a belek működését.

  • A betanin (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. Gátolja a rákos sejtek további szaporodását.

Már 1961-ben nagy nemzetközi érdeklődést váltott ki dr. Ferenczi Sándor felfedezése, aki állatkísérletekben megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes hatással is endelkezik. A humánkísérletekben, a kemoterápán átesett páciensek vérképe (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes cékla kúra után.

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya alkalmas a húgyhólyag és a vese egészségének megőrzésére, a C-vitamin hiány enyhítésére és az emésztési zavarok, fekélyek gyógyítására. A gyümölcs jelentős mennyiségű C-vitamint és kiváló antioxidáns proanthocyanidins nevű vegyületeket tartalmaz, melyek elpusztítják a sejteket pusztító szabad gyököket és különböző sejtkárosodást váltanak ki, többek között képesek megsemmisíteni a sejtmembránt, programozott sejthalált okozhatnak, sőt súlyos esetben még a DNS-t is módosíthatják.
A tőzegáfonya segít megelőzni a húgyúti fertőzések kialakulását és fenntartja a húgycsövek egészségét. Ez a megelőző hatás különösen hasznos azoknál az idősebb nőknél, akiknél visszatérő húgyúti fertőzések jelentkeznek. Képes rá, hogy a hólyag káros baktériumait elpusztítsa. Rendszeres használata csökkenti a fekélyt okozó Heliobacter törzsek jelenlétét a gyomorban. Antioxidáns tulajdonságai csökkentik az ínybetegségek kockázatát és a dentális plakk nagyságát. Ezen kívül csökkenti a koleszterinszintet, így fogyasztásával megelőzhetők a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Gránátalma

A gránátalmalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak, vagy a zöld teának. Klinikai vizsgálatok szerint a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében, mert a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek. A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja:
az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását. A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki.

Hasonló termékek