Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Vioftanok

A VIOFTAN család hatékony eszköz a szembetegségek kezelésére és megelőzéséhez, mint például a homályos látás, szaruhártya és retina degradáció, üvegtesti problémák, rövidlátás, távollátás, makuladegeneráció (szemfenéki meszesedés), stb

Betegség esetén legalább 3x kell naponta 1-2 cseppet cseppenteni a kötőhártya zsákjába. Különösen nehéz esetekben, akár 8-10x egy nap. A szemcseppet szobahőmérsékleten kell tartani, mert a túl hideg cseppek szemhéj görcsöt okozhatnak. Ügyeljen arra, hogy a pipetta hegyét ne érintse a szempilláihoz, hogy megakadályozza a termék felülfertőződését, vagy szennyeződését. Kombinálható más szemészeti szerekkel (de figyeljen az 5 perces várakozási időtartamokra). A kúrák időtartama 2-3 hónap, amit évente 2-3 alkalommal érdemes ismételni.                                A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Rendezés:
12.500 Ft
VIOFTAN, steril vizes sóoldatban lévő peptid bioregulátor komplex, melyet állatok szem szöveteiből izoláltak. A VIOFTAN család serkenti a szervezetben végbemenő önszabályozó folyamatokat, így szünteti meg a problémákat kiváltó okokat.  A VIOFTAN 01 használata a következő kórképek esetén javallott: különböző traumák, égések, szaruhártya disztrófia, kötőhártya gyulladás, szaruhártya gyulladás, szaruhártya átültetés, száraz szem szindróma. A VIOFTAN 01 elősegíti a szaruhártya és a kötőhártya szöveteinek, mechanikus, vagy enyhe égési sérülés utáni regenerálódását. Segít visszanyerni a szaruhártya szöveteinek normális struktúráját, beleértve az endotheliumot is. Különösen ajánlott, mint kiegészítő kezelés, szaruhártya átültetés, különböző szaruhártyát, vagy kötőhártyát érintő beavatkozások esetén. Antivirális és gyulladáscsökkentő hatású. Javítja a látást. Visszaállítja szaruhártya normális immunitását. Az előző problémákban szenvedőknél a VIOFTAN 01 hatását fokozhatjuk a VIOFTAN 06 együttes használatával, de különösen ajánljuk szaruhártya erózió, szürkehályog (főleg a kezdeti időszakban), száraz szem szindróma, hosszú távú számítógépes munka esetén. VIOFTAN 01 és a VIOFTAN 06 rendkívül hatékony szaruhártya-átültetés, vagy retina protézis utáni rehabilitációs időszakban.
Raktáron
12.500 Ft

A VIOFTAN 02 használata a következő kórképek esetén javallott: szürkehályog, időskori szürkehályog, primer glaucoma, szaruhártya kiszáradás. A VIOFTAN 02 segít helyreállítani a lencse átláthatóságát és gátolja az elhomályosodás kialakulását. A szürkehályog fő jellemzője, hogy elhomályosítja a lencsét, ezáltal csökken az átláthatóság, így csökken a látás élessége is. Az idő előrehaladtával jelentősen növekszik a szem előtti „fátyol”, vagy „köd” érzése. A nem kezelt szürkehályog vaksághoz vezethet. A Cataract egyike a leggyakoribb időskori szembetegségeknek. Statisztikák szerint, az életkorral kapcsolatos szürkehályog mértéke a 60-75 éves lakosság 50%-át, a 75 év felettieknél már a lakosság 70-85%-át érinti. A VIOFTAN 02 hatékony profilaktikus (betegség megelőzésére szolgáló) szer. Szabályozó és védő hatással van a hámsejtekre. Segít helyreállítani a lencse normális szerkezetét. Gátolja a lencse elhomályosodását, függetlenül a szürkehályog etiológiájától. A betegség kezdeti szakaszában okozhatja akár a szürkehályog teljes felszívódását is! A VIOFTAN 02 hatékonyságának növelése érdekében javallott a VIOFTAN 07 és VIOFTAN 09 együttes használata.

                                    A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!.

Raktáron
12.500 Ft

A szem optikai rendszere egy képet vetít a retinára, ahol a fény különböző kémiai és elektromos reakciókat indít be. Végül egy elektromos jel keletkezik, mely a szemidegen keresztül az agyba jut, ahol feldolgozásra kerül. A retina és a szemideg az embrionális fejlődés során az agyból nő ki, ezért a központi idegrendszer részének tekintik.
A VIOFTAN 03 használata a következő kórképek esetén javallott: retinaleválás, vitreoretinális betegségek, myopia (fénytörési problémák), asthenopia (a szem fáradtság szindróma), a progresszív myopia és a retina gyulladás. A VIOFTAN 03 értágító hatású, ezért kiegészítő kezelésként ajánlott a következő esetben: retinaleválás, cukorbetegség okozta retina probléma, retina vascularis sclerosis. Hatékonyan kezeli a rövidlátást (progresszív myopia). A diabéteszes retinopátia esetén ajánlott a VIOFTAN 03, VIOFTAN 04, VIOFTAN 07 és VIOFTAN 09 együttes használata. Nyílt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata javallott. Zárt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 08, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata javasolt. VIOFTAN 03 használata szemműtétre való felkészülési időben és a műtét utáni rehabilitációs szakaszban is ajánlott. Aki sokat olvas, számítógéppel, vagy mikroszkóppal dolgozik, esetleg retinaleválása van, együttesen használjon VIOFTAN 03, VIOFTAN 04 és VIOFTAN 07-et!

                                                  A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni.

Előrendelhető
12.500 Ft
A VIOFTAN 04 használata a következő kórképek esetén javallott: festékes szemideghártya gyulladás, makula degeneráció, farkasvakság. Segít helyreállítani a retinális pigment sejtek, fotoreceptorok és az interfotoreceptor mátrix funkcióját. Védő és regeneráló hatással van a Müller és amacrine sejtekre. Érszűkítő hatású. Visszaállítja az éjszakai látást. A VIOFTAN 04 használata ajánlott számos vitreoretinális betegség kezelésére, beleértve a szenilis szürkehályogot is. A VIOFTAN 04 hatását VIOFTAN 03, VIOFTAN 05 és VIOFTAN 09 együttes használatával növelhetjük. Festékes szemideghártya gyulladás és makula degeneráció esetén a VIOFTAN 04 és VIOFTAN 05 együttes használata javallott. Farkasvakság esetén javasoljuk a VIOFTAN 04 használatát, még naplemente előtt 1 órával.
Előrendelhető
12.500 Ft

A szemgolyót körbe veszi a szaruhártyát burkoló kb. 1 mm vastag, kötőszövetből és sejtekből álló rostos tok. Az ínhártya támasztó és védelmi funkciókat is ellát. Az ínhártya funkciói:
Védelem: a szemgolyó külső mechanikai hatásokkal szembeni fő védelmezője. 
Keret: az ínhártya körbeveszi a szem optikai berendezését, állandó gömbformában tartja azt és hozzá tapadnak a külső izmok is.
Optikai: mivel az ínhártya egy átlátszatlan anyag, így megvédi a retinát a felesleges fénytől.
Stabilizálás: az ínhártya közvetlenül részt vesz a szemnyomás fenntartásában.
A VIOFTAN 05 használata javallott rövidlátás és távollátás esetén is. A VIOFTAN 05 szabályozza az ínhártya sejtek homeosztázisát. Ezáltal elősegíti annak normális működését. A VIOFTAN 05 és VIOFTAN 03 együttes használatával fokozott eredmény érhető el, együttes használatuk gátolja a kóros folyamat kialakulását retinitis pigmentosa és makula degeneráció esetén.

                                                                 A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Raktáron
12.500 Ft

A szaruhártya a szemgolyó külső védőburkolatának az elülső, áttetsző része. Görbületének a mértéke, egyénenként és az életkorral változik. Görbületének a függőleges és a vízszintes irányban való egyenetlenségét asztigmatizmusnak nevezik (ilyenkor a függőleges és vízszintes vonalak nem ugyanabban a pontban fókuszálódnak). Fontos szerepe van a szembe belépő fény törésében, amely nagyjából az ideghártyára vetül úgy, hogy a szemlencsének csak a finom beállítást kell elvégeznie. A felnőttekben nincs benne vérér (az oldalsó részeket kivéve), ami megmagyarázza, hogy a szaruhártya miért mentesül a kilökődési reakció alól átültetésnél. A VIOFTAN 06 használata a következő kórképek esetén javallott: külső trauma, enyhe égés, szaruhártya-disztrófia, gyulladások, szaruhártya átültetés, herpeszes fekélyek, száraz szem szindróma, hosszan tartó számítógépes munka, vagy könyv olvasás. A VIOFTAN 06 használata felgyorsítja a hámosodást és helyreállítja a sérült szaruhártya szerkezetét, erős antivirális hatású. Hatását VIOFTAN 01 együttes használatával növelhetjük. Szaruhártya asztigmia esetén is ajánlott a VIOFTAN 06 és a VIOFTAN 01 együttes használata. Szemlencse asztigmatizmusnál pedig a VIOFTAN 06, VIOFTAN 01 és VIOFTAN 02 együttes használata indokolt.

                                    A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Raktáron
12.500 Ft

A sugártest a szivárványhártya mögött, körben elhelyezkedő, alapjában simaizomból álló képződmény. Erre van felfüggesztve finom rostokkal a szemlencse. Nyúlványai érben gazdagok és a csarnokvizet termelik. A sugártest izmai a szaruhártya és az ínhártya határán erednek (természetesen a körkörös rostok kivételével). Abból következően, hogy erre van felfüggesztve a szemlencse, alapvető szerepe van az akkomodációban (a szem optikájának távolsághoz való alkalmazkodásában). Nyugalmi helyzetben (nagy távolságra alkalmazkodás), helyzete lényegében passzív, azaz elernyedt állapotban van, így a szemlencse a szem belső nyomása következtében kifeszül (törőereje csökken). Közelre nézéskor a sugártest izmainak megfeszülése csökkenti a szemlencsére ható feszítő hatást, ami rugalmasságánál fogva összehúzódva domborúbb lesz, törőereje nő, így a látott képet a retinára fókuszálja. Beidegzését szintén az autonóm idegrendszerből kapja.

A VIOFTAN 07 használata a következő kórképek esetén javallott: glaukóma, vérzés, retinaleválás, érhártya gyulladás, sugártest gyulladások, retinitis pigmentosa, makula degeneráció és retina diabéteszes betegség. A glaukóma lassan, észrevétlenül fejlődik ki és teszi tönkre a látóidegeket. Általában szemnyomás növekedéssel jár együtt. Leggyakrabban, 40 éves kor felett alakul ki, melyet okozhat cukorbetegség, érelmeszesedés, vagy genetikai hajlam. A szemnyomás növekedésével zavar keletkezik a retina vérellátásában és sérülnek a retina idegek is. A betegség első szakaszában a perifériás látás csökkenése vehető észre, később már a térlátás is csökken, végső esetben vakság is előfordulhat. Ezek a változások visszafordíthatatlanok, ezért fontos idejében elkezdeni a glaukóma kezelését.

A VIOFTAN 07 szabályozó hatást fejt ki a sugártest sejtek homeosztázisára. Így segít normalizálni a szem belső folyadék termelését és az anyagcsere folyamatokat. Nyílt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata javallott. Zárt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 08, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata indokolt. A VIOFTAN 07 használata szemműtétre való felkészülési időben és a műtét utáni rehabilitációs szakaszban is segít. Sugártest gyulladás esetén ajánlott a VIOFTAN 03, VIOFTAN 07 és VIOFTAN 08 együttes használata. Diabéteszes retinopátia esetén szükséges a VIOFTAN 03, VIOFTAN 04, VIOFTAN 07, VIOFTAN 08 és VIOFTAN 09 együttes használata. Makula degeneráció esetén a VIOFTAN 03, VIOFTAN 04, VIOFTAN 05, VIOFTAN 07 és VIOFTAN 09 együttes használata javasolt.

                                    A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Raktáron
12.500 Ft

Használata a következő kórképek esetén javallott: sugártest gyulladás, írisz betegségek, zárt zugú glaukóma. A VIOFTAN 08 szabályozó hatást fejt ki a szivárványhártya sejtek homeosztázisára. Helyreállítja és fenntartja a szivárványhártya szerkezetét és vírusellenes aktivitását. Serkenti a regeneratív folyamatokat. Zárt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 08, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata ajánlott. A VIOFTAN 08 használata szemműtétre való felkészülési időben és a műtét utáni rehabilitációs szakaszban is indokolt. Sugártest gyulladás esetén javasolt a VIOFTAN 03, VIOFTAN 07 és VIOFTAN 08 együttes használata.
Ha több VIOFTAN-t használunk egyszerre, ajánlott 5 percet várni a különböző VIOFTANOK használata között.

                                     A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Raktáron
12.500 Ft

Üvegtestnek nevezzük az átlátszó, színtelen, gélszerű anyagot, mely kitölti a szemgolyó üregét. Az üvegtest fő funkciói: A szemgolyó formájának és rugalmasságának fenntartása, fénytörés, részt vesz a szem belső anyagcsere folyamataiban, kapcsolatot biztosít a retina és az érhártya között. VIOFTAN 09 használata javallott az üvegtest kóros folyamatainak kiegészítő kezelésére. Különösen, mikor a szem anyagcsere folyamatai sérülnek (cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyulladásos betegségek, különböző eredetű sérülések miatt).
A fő tényezők, melyek befolyásolják és növelik az üvegtest betegségek kialakulását:
- nagyfokú rövidlátás, -fertőző betegségek által okozott szemgyulladás, -koponya, vagy szemsérülés, -magas vérnyomás, -érrendszeri dystonia, -diabetes mellitus, -túl erős fizikai megterhelés, -az üvegtest cseppfolyósodása, -vérzés, -üvegtest leválás, -gyulladásos folyamatok a vaszkuláris traktusban, vagy a retinán (iridocyclitis, chorioretinitis), -glaukóma.

A VIOFTAN 09 használata javítja a szem anyagcsere folyamatait, serkenti a regeneratív folyamatokat. Zöldhályog esetén VIOFTAN 09, VIOFTAN 02, VIOFTAN 04 és VIOFTAN 07 együttes használata javallott. Retinaleválás, vagy vérzések esetén VIOFTAN 09 és VIOFTAN 03 együttes használata indokolt.

                                                              A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Előrendelhető
12.500 Ft

A fő funkciója, hogy a fényingereket elektromos ingerré alakítsa át, ami az agyba kerülve megjeleníti a látott képet. A legkisebb látóideg sérülés is súlyos látás vesztéshez, vagy akár vaksághoz vezethet. A VIOFTAN 10 használata a következő kórképek esetén javallott: különböző látóideg sorvadás, ideggyulladás, pangásos papilla, retinopátia, makuladegeneráció, keringési zavarok miatti látóideg sérülések.
A VIOFTAN 10 szabályozó hatást fejt ki a látóideg sejtek homeosztázisára. Így segít megelőzni a káros folyamatok kialakulását (glaukóma, retinopátia, makuláris degeneráció). Serkenti a regeneratív folyamatokat. Helyreállítja és javítja az idegszövet anyagcsere folyamatait, valamint az idegi kapcsolatokat.
Nyílt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata javallott. Zárt zugú glaucoma esetén: VIOFTAN 03, VIOFTAN 07, VIOFTAN 08, VIOFTAN 09 és VIOFTAN 10 együttes használata ajánlott. A VIOFTAN 10 használata szemműtétre való felkészülési időben és a műtét utáni rehabilitációs szakaszban is indokolt.

                                     A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

Előrendelhető
12.500 Ft

Szemüregi betegségek, traumás sérülés, szemfáradtság esetére. Képes fenntartani a rugalmasságot, valamint a szem erének intercelluláris kölcsönhatásait.

A készítmény forrása: Mogyoró

Tartalma: 15 ml

                                     A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

 

 

 

Raktáron
12.500 Ft

Glaukóma, traumás sérülés, optikai disztrofia esetén ajánlott.  A VIOFTAN 12  képes az idegszövet életképességének fenntartására, hatása ezen kívül az idegsejtek közötti intercelluláris kölcsönhatásokkal függ össze.

Forrása: Az agy idegszövete

Tartalma: 15 ml

                                     A VIOFTAN-t állatok kezelésére is lehet használni!

 

 

Előrendelhető