Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kiszakadt rövidnadrágok, ... sebesre dörzsölt tenyerek és térdek, ... maszatos arcok és szájak.

2019. 06. 10. 22:28:50

Így néztünk ki gyerekként nyáron, a 60-as években! Jó érzés visszaemlékezni a gyerekkori nagy fára mászásokra! Az unokatesóval átszöktünk a kertvégük felőli szomszédjukba Valika néniékhez, ahol a bokros, bogyós gyümölcsök mellett szilva, nórabóra, meggy és körte érett. Mindig kínáltak bennünket, mégis jobban esett úgy és izgalmasabb is volt átlopózni, majd birtokba venni a területet. A kert nagy volt, a fák jó lombosak, senkinek sem tűnt fel, hogy játék közben a gyümölcsöket is dézsmáltuk.

Töröltük a nadrág szárába, az ing ujjába, de gyakran csak faltuk a mosatlan, lédús gyümölcsöket!

A nagyszülőknél is sok gyümölcsfa volt ültetve és bár nem szerettük a poros baromfiudvart, a többi rokon gyerekkel fél napokat töltöttünk az ott álló nagy eperfán. Lila szájjal és kézzel le sem tagadhattuk, hogy órákon át habzsoltuk az érett epret. De jól ismertük nagyapánk szőlőskertjének minden gyümölcsfáját is. Kapálás, kacsolás, vagy szőlőkötözés közben csak levettünk egy-egy érett szemet az alsó ágakról. :-)

Röviden szólva, tavasztól őszig, ahogy értek a gyümölcsök, folyamatosan ettük, akár naponta többször és többfélét.                              folytatáshoz kattints a képre !

Ahogy visszagondolok, a szülői ház kertjében már „nem olyanok” voltak a fák ! Kisebbek, ... felmászni már nem is lehetett rájuk és bár jobban gondozottak voltak, mégis gyakrabban kellett a kártevőket és a gombásodást kezelni. Talán már ekkor elkezdődött a termés minősége és a gyümölcseink hatóanyag tartalma megváltozni. Szüleink, hogy pótolják a kieső termést, az ötödik szomszédból, Feri bácsitól vették a nagy szemű szőlőt, az óriás őszibarackokat és mellette szedtük a saját ribizlit, pöszmétét, málnát, feketeszedret.

ÉS HOGYAN JUTNAK GYÜMÖLCSHÖZ A MA ÉLŐ GYERMEKEK?

A választék óriási, de az egészségük szempontjából nagyon fontos kérdés, hogy mit választanak a szülők:                                                                                                                                     

  - a hazai termesztésű, frissen szedett, ízletes, de sokszor szabálytalan alakú gyümölcsöket, amiket termő időszakukban a piacon a gazdáktól és a meghirdetett „szedd magad” kertekben meg lehet venni, … 
  … vagy az áruházak zöldségosztályán egész évben kapható, a világ más tájairól ideszállított, a tartósítás miatt többféle módon kezelt, esztétikailag hibátlan terméseket?

Kínában halálbüntetés vár azokra, akik az élelmiszerek minőségével és más emberek egészségével játszanak. Tőlünk keletebbre vegyszer maradványokkal forgalomba sem hozhatók a zöldségek és gyümölcsök. Sajnos Európa közepén több országban is azt mutatják a diagnosztikai eredmények, hogy a mai fiatalok és gyerekek már nem kerülhetik el a testükben halmozódó nehézfémeket, peszticid és toxikus anyagokat. A szülőknek lehet érdemesebb lenne a külföldi tulajdonú áruházban vásárlás kényelmét felcserélni a biztonságosabb, ellenőrizhetőbb hazai, sőt natúr és biotermesztésű zöldségekre, gyümölcsökre.

Tegyük fel, hogy a szülők meghozzák a legjobb döntést! De mikor van idejük akkora mennyiséget beszerezni és megtisztítani, ami a család minden tagjának a napi igényét lefedi? Ez nehéz feladat, figyelembe véve, hogy egyéb táplálékról is gondoskodniuk kell. FIGYELEM ! Egy igazán fontos mondat következik!

A gyümölcsökben, zöldségekben található vitaminok, ásványok, mikroelemek és organikus vegyületek a TÁPLÁLÉKAINK ! Tehát amikor a hiányzó mennyiséget pótoljuk, akkor a táplálékot fogyasztjuk el és nem táplálék kiegészítést végzünk !

Még egy baj van ezzel a nagy mennyiségű gyümölccsel és zöldséggel! Több európai egyetem egybehangzó kutatási eredményekkel igazolta, hogy a hatóanyagtartalom drámai csökkenése az 1960-as évek óta 65-75 %-os !

Így családtagonként számolva naponta több kilót kellene megvenni, megtisztítani és jó kedvvel, egész nap rágcsálva, lehetőleg nyersen elfogyasztani! Szinte látom a családapákat, ahogy zsákszámra veszik a magyar jonatán almát, kosárszámra a ringló szilvát, a hevesi dinnyét és a vilmos körtét! Az anyák és a gyerekek pedig hámozzák, tisztítják és közben eszik a friss gyümölcsöket. A nyári szünetben talán, de egyébként nem sokáig lenne fenntartható ez az idill.

Hagyományos módon tehát megoldhatatlan a tökéletes táplálékbevitel!

A mai kor embere egyébként is egyre egészségtudatosabb és elvárja, hogy étkezése, munkája, utazása, pihenése és gyógyulása közben újabb és újabb, innovatív ajánlattal kényeztessék.

A jó hír az, hogy Európa néhány országában, a VitaJuice vitalizáló italpor családdal már néhány éve profi megoldás is választható a fentebb részletezett problémára !

Ezek a jó ízű drinkek innovatív technológiával készülnek, így az alacsony hőmérsékleten, vákuum hatására történő vízkivonást követően minden értékes anyag, biológiailag aktív vegyület változatlan formában megmarad a termékekben. Az instant italporok bio és natúr alapanyagokból készülnek, szintetikus adalékanyagok ételszínezékek, tartósítószerek és cukor hozzáadása nélkül.

Az egészség megőrzése és helyreállítása céljából javasolt napi egy-két adag elfogyasztása, ebben a formában több kilogramm gyümölcs és zöldség koncentrált hatóanyagának felel meg.

Tapasztalataink alapján a fogyasztók többsége a superdrinkek ízvilága, azok gyümölcs és zöldség összetétele alapján választ. Azok olvassák el a honlapon és reklámanyagainkban található bővebb leírásokat az egészségre gyakorolt hatásokról, akiknek valóban fontos az egészségük, vagy már meglévő panaszaikat kívánják enyhíteni.

A készítmények megrendelhetők napi és több heti adagokban is, tehát a kényelmes és praktikus megoldás mellett választhatja a fogyasztó a gazdaságosat is!

Szóval a VITALIZÁLÁS és a MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ hatóanyagbevitel a LEGJOBB  MINŐSÉGBEN, organikusan MEGOLDVA !!


Ha kérdése(d) lenne: olvas(d)sa át a www.vitajuice.hu-t , vagy írj(on) az ekkdebrecen@gmail.com címre!

/ Ahhoz, hogy válaszolhassak, be kell regisztrálni és hozzá kell járulni az adatkezeléshez :-) /